Weesp verhuist haar historisch archief volgend jaar naar Breukelen.
Weesp verhuist haar historisch archief volgend jaar naar Breukelen.

Weesp sluit archief stadskantoor, historische stukken naar Breukelen

Algemeen

WEESP - Het Weesper gemeentearchief in het stadskantoor aan de Nieuwstraat gaat dicht. De historische archieven verhuizen per 1 januari 2014 naar het Regionaal Historisch Centrum (RHC) Vecht en Venen te Breukelen. B&W van Weesp hebben daartoe besloten.

Het besluit volgt op de aankondiging van archivaris Yvonne van Haagen om te stoppen. Ook speelt mee dat Weesp het archief wil digitaliseren en via internet wil ontsluiten. Een derde punt is dat er bezuinigd moet worden. "We hebben van de nood een deugd gemaakt", zegt burgemeester Horseling over de keuze om géén nieuwe archivaris meer aan te trekken. 

Alle vrijwilligers van het Weesper archief kunnen in Breukelen aan het werk. Geprobeerd wordt om per januari 2014 de Weesper archieven en andere collecties (waaronder de foto's) via een nieuwe website digitaal doorzoekbaar te maken.

De verhuizing van het historisch archief is een gevolg van de nauwe samenwerking die Weesp met Stichtse Vecht onderneemt. Stichtse Vecht brengt zijn archieven ook onder bij dit RHC. Breukelen is onderdeel van de gemeente Stichtse Vecht.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant