Remkes in gesprek met wethouder Zierleyn op de Provada
Remkes in gesprek met wethouder Zierleyn op de Provada

Provincie beslist eind augustus over toekomst Weesp

Algemeen Dossier: Gemeentefusie

WEESP - De provincie Noord-Holland neemt 20 augustus een standpunt in over de toekomst van Weesp. Op die dag praat het dagelijks bestuur van de provincie, Gedeputeerde Staten, over het advies dat zij gaan geven aan minister Ronald Plasterk. Dat advies is zwaarwegend.

Eerder liet minister Plasterk al doorschemeren dat de toekomst van de gemeente Weesp afhankelijk is van dat advies. Hij vroeg de provincie Noord-Holland om het advies na het sneuvelen van de fusie van Weesp, Muiden, Naarden en Bussum (GV4). Vooral de positie van Weesp en Muiden is zorgelijk.

Het advies kan het samenwerkingsverband van Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht maken of breken. Weesp kan gedwongen worden om met andere gemeenten samen te gaan werken of te fuseren. Muiden wil graag een grote fusie met alle Gooigemeenten.

De commissaris van de Koning, Johan Remkes, komt op 20 augustus speciaal naar Muiden om het standpunt van de provincie toe te lichten op een besloten raadsvergadering. Het is nog niet bekend of hij ook naar Weesp gaat. De raadsleden hebben in ieder geval nog geen uitnodiging gehad. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant