Wethouder Dasselaar spreekt de genodigden toe.
Wethouder Dasselaar spreekt de genodigden toe.
Foto's

Brede School Kors Breijer geopend

Algemeen

WEESP - De eerste echte Brede School van Weesp is vanmiddag officieel geopend. Wethouder Frida Dasselaar mocht het lintje doorknippen. Twee lintjes tegelijk zelfs, want: "dit prachtige gebouw heeft immers ook een dubbele functie", verklaarde directeur Jacqueline Schulte. De Brede School herbergt namelijk onderwijs, kinderopvang en welzijn.    

Al vanaf 13.30 uur was er een open huis. De kinderen van de bovenbouw kregen op dat moment gewoon nog les. Van de onderbouw waren de kinderen van de NSO lekker aan het buiten spelen op het nieuwe schoolplein, dat ook voor buurtkinderen toegankelijk is. 

Veel mensen maakten van de gelegenheid gebruik eens binnen rond te kijken. Desgewenst kregen zij een rondleiding van leerlingen van groep 8. Onder de belangstellenden waren veel buurtbewoners, ouders van oud-leerlingen, politici en directeuren van andere scholen. Iedereen was diep onder de indruk. Met name de multifunctionaliteit van de ruimtes was onderwerp van gesprek. 

Ook oud-directeur Joop van Wijngaarden was er. "Hier hebben we tien jaar voor geknokt. Geweldig dat het gebouw er nu staat." Na het officiële gedeelte was er een gezellig samenzijn met hapjes en drenkjes. 

Een dubbel lintje voor een gebouw met een dubbele functie
Tijdens het open huis kijken de leerlingen samen naar het Jeugdjournaal
Stenen van de oude school als herinnering aan vroeger tijden
De kinderen van de NSO spelen ondertussen lekker buiten
Felicitaties en cadeautjes voor directeur Jacqueline Schulte (r)
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant