Waterloop voor 3FM Serious Request.
Waterloop voor 3FM Serious Request.

Waterloop voor 3 FM Serious Request

Algemeen

WEESP - Alsof het helemaal niet koud was, liepen vanmiddag kinderen van basisschool De Terp met bekertjes water een hindernisbaan over het schoolplein. Doel was zoveel mogelijk rondjes te lopen en lege emmers te vullen met water. De kinderen lieten zich sponsoren. De opbrengst wordt gebracht naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Leeuwarden.

De Terp geeft met deze actie gevolg aan de oproep van 3FM om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar vraagt Serious Request aandacht voor de 800.000 kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan de gevolgen van diarree. In samenwerking met SchoolTV is er voor basisscholen een speciaal lesprogramma rond dit thema opgezet en leren de kinderen dat diarree te voorkomen is met schoon water, goede sanitaire voorzieningen en hygiëne.

Naast de Waterloop hebben de scholieren ook zelf allemaal acties bedacht. Zo verkopen ze zelfgemaakte sterren, verzamelen ze flessen in en doen 'heitje voor een karweitje'. De Terp bedenkt nog een ludieke manier om de opbrengst van alle acties met de kinderen naar het Glazen Huis in Leeuwarden te brengen.

Rennen met die emmer.
Een baan met hindernissen.
Elk rondje is een stempel waard.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant