Het ontwerp van Stork & Albrecht.
Het ontwerp van Stork & Albrecht.

Assoenat Moskee presenteert nieuwbouwplan

Algemeen

WEESP - De Assoenat Moskee aan de Nijhoffstraat heeft zondag het bouwplan voor de nieuwe Marokkaanse moskee gepresenteerd. Buurtbewoners reageerden positief op de tekeningen en de nadere uitleg. 

De moskee is ontworpen door de Weesper architect Janton Stork. Hij was zelf tijdens de open dag aanwezig om zijn ontwerp toe te lichten.

Het nieuwe gebedshuis gaat bestaan uit een kern met typisch Arabische elementen met een schil van baksteen die past in de wijk. De naastgelegen Kors Breijerschool heeft dezelfde steen en kleur. Koepels, een toren met minaret en een Arabische welkomsttekst boven de hoofdingang maken er echt een moskee van. 

Er was grote belangstelling voor de presentatie. Er waren veel buurtbewoners, politici, Assoenat-leden en andere Weespers op afgekomen, bijna 300 man in totaal. Na de presentatie kon er worden nagepraat tijdens een warm buffet.

Wanneer de bouw van start gaat, is afhankelijk van de vergunningen. Het moskee-bestuur verwacht weinig problemen omdat er veel overleg is geweest. De bouw op zich kan binnen een half jaar klaar zijn.  

   

Volle zaal luistert aandachtig naar architect Janton Stork.
Na afloop is er een warm buffet.
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant