Afbeelding
Audio

'Ik heb Máxima een hand gegeven!'

Algemeen

WEESP - Ongeveer honderd mensen hadden zich vrijdag verzameld voor De Hogeweyk aan de Heemraadweg om een glimp op te vangen van koningin Máxima en koningin Silvia. Dat lukte ruimschoots. "Ik heb haar een hand gegeven! De dag kan niet meer stuk!"

De nieuwsgierigen stonden ruim voor aankomst te wachten. De sfeer was ontspannen. De schuin oplopende entree van de Hogeweyk werd vrijgehouden, daarlangs mocht iedereen een plekje vinden.

Overal kwamen mobieltjes en andere fotocamera's tevoorschijn toen Máxima uit de verlengde donkerblauwe Volvo stapte, gevolgd door de Zweedse koningin Silvia. Nanouk Sabel, die Zweedse les geeft in Weesp, had Zweedse vlaggetjes en een blauwgeel kroontje bij zich. Dat trok de aandacht van Silvia. "Ze vroeg of we in Weesp woonden en of we Zweeds spraken. Het was heel aardig dat ze even bleef staan."

Ook Máxima maakte kort een praatje met enkele belangstellenden. Het verzoek 'Hoogheid, mag ik een hand van u' kon ze niet weerstaan. Een van de gelukkigen vertelt: "Ze kwam naar me toe en toen heb ik haar een hand gegeven. De dag kan niet meer stuk."

Beluister het relaas van de fans van Máxima en Silvia.

   Beluister hier het fragment

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant