Wietkwekerij aan de Kom
Wietkwekerij aan de Kom
Foto's

Wietplantage opgerold op Achterom

Algemeen

WEESP - De politie heeft donderdagmiddag een wietkwekerij ontmanteld aan de Achteromstraat. 265 planten werden ter plaatse vernietigd. Er is (nog) niemand aangehouden.  

Hoe de politie op het spoor is gekomen van de plantage, wilden de aanwezige agenten niet zeggen. Zij kwamen rond het middaguur aan bij het huis, samen met een opruimingsbedrijf. 


Eerst werd de situatie in kaart gebracht. De kwekerij werd aangetroffen op de eerste verdieping, de tweede verdieping en op zolder. De begane grond was sober ingericht als woonkamer.  

Na metingen, inventarisatie en foto's ging de ontmanteling van start. Als eerste kwamen de planten naar buiten, waar ze direct de versnipperaar in gingen. 


Omdat het het meest eenvoudige was om de apparatuur via de ramen buiten te krijgen, moest de opruimploeg flink de armen uit de mouwen steken. Om de kwekerij niet te laten opvallen, hadden de wietkwekers alle ramen afgedekt met een constructie van hout en zeil. Door de gordijnen die ervoor hingen viel dat niet op. 

Vervolgens werden alle lampen en aanverwante apparatuur in bakken gegooid. De spullen worden overgebracht naar Domeinen.    


De ontmanteling trok veel bekijks. De bootjesmensen en de mensen op het terras van grand café De Kaap volgden de verrichtingen op de voet. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant