Zaterdag wint met 6-0 thuis

Goed weekend voor FC Weesp

WEESP - FC Weesp heeft dit weekend goede voetbalzaken gedaan. Zowel het zaterdag- als het zondagteam wonnen met ruime cijfers.

Zondag
Zondag moest FC Weesp uit tegen Pancratius in Badhoevedorp. FC Weesp kwam wat stroef uit de startblokken. Een speler van Pancratius zorgde voor de 0-1. Dirk Jan Aalst opende goed op Koen Buddenberg. Koen gaf een goede voorzet hard voor de goal langs. Kick van Aelst miste de voorzet net, maar de centrale verdediger van Pancratius niet. Op ongelukkige wijze liep hij de bal zijn eigen goal in. Met een 0-1 stand gingen de ploegen de rust in.

De tweede helft opende FC Weesp goed. In de 50e minuut stuurde Kick van Aelst Koen Buddenberg diep aan de rechterkant. Koen gaf een voorzet bij de tweede paal. Uit een zeer lastige hoek kopte Jesse van Huisstede de 0-2 binnen. FC Weesp had diverse kansen om een derde goal te maken en daarmee de wedstrijd op slot te gooien, maar dat lukt helaas niet meer. De wedstrijd werd uiteindelijk door FC Weesp verdiend gewonnen. Volgende week staat NVC-thuis op het programma.

Zaterdag
Het zaterdagteam van FC Weesp heeft zaterdag ook de tweede competitiewedstrijd ruim gewonnen. Tegen OSO uit Loosdrecht werd het 6-0. Het duurde wel lang voor de doelpuntenmachine op gang kwam, maar daarna was er voor OSO geen houden meer aan. Zaterdag 20 september volgt de uitwedstrijd tegen Wasmeer in Hilversum.

Dames
Ook de dames van FC Weesp hebben goede zaken gedaan. Tegen promovendus IVV uit Landsmeer werd met 5-3 gewonnen. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen, altijd een zware wedstrijd, en ook waren er veel dames niet: een krappe selectie dus. Vanaf minuut 1 ging iedereen er vol voor en werd er als één team gestreden. De competitie is goed begonnen en de eerste drie punten zijn binnen. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Oosthuizen.