FC Weesp deelt punten met DCG

WEESP - Een punt tegen de promovendus van een jaar geleden. FC Weesp heeft afgelopen weekend de punten moeten delen met het Amsterdamse DCG: 2-2.

FC Weesp startte stroef en zag DCG meteen voor gevaar zorgen. De Amsterdammers kwamen al snel op voorsprong. Na de goal duurde het even voordat FC Weesp beter kon gaan voetballen. Voor rust kon FC Weesp terugkomen door een doelpunt van Dirk Jan Aalst. Na de rust moet FC Weesp wederom een achterstand goedmaken, maar dat lukte ook deze keer. Jesse van Huisstede kon na een knappe manoeuvre een punt pakken voor FC Weesp.

Punt voor zaterdag
Het spel was met vlagen beter dan dat van de tegenstander, maar de zaterdag van FC Weesp heeft toch 'slechts' een punt overgehouden aan de topper met NVC: 1-1. FC Weesp zette meer druk dan NVC, maar vergat lang om een doelpunt te maken. Toen FC Weesp op voorsprong kwam door een goal van Karel Voigt, kwam NVC meteen weer terug. De slotfase leverde nog enkele kansen op, maar de teams konden die niet meer benutten.

Zege voetbalsters
De voetbalsters van FC Weesp hebben zondag een afgetekende zege geboekt op RCZ. De Weesper dames waren met 5-0 te sterk. De twee teams waren het eerste gedeelte van het duel aan elkaar gewaagd, maar toch kon FC Weesp al snel weglopen. Na de eerste helft stond het al 3-0. Na rust bleek FC Weesp te sterk en scoorde het nog twee maal.