Afbeelding

Wijdemeren wil fusie met Weesp en Hilversum

Algemeen

WEESP - Als het aan het college van B en W van Wijdemeren ligt, fuseert die gemeente in 2019 of in 2020 met Weesp en Hilversum. Wijdemeren wil aan een grote Gooistad gaan denken.

Dat heeft het Wijdemerense college maandag bekendgemaakt in reactie op een rapport van de provincie Noord-Holland waarin dit idee al werd geopperd. Een opvallend standpunt, haaks op het standpunt van Weesp, dat juist niets in een samenwerking dan wel fusie met Hilversum ziet. 

Weesp, Wijdemeren en Stichtse Vecht vormen sinds vorig jaar een samenwerkingsverband om een aantal taken uit te kunnen voeren. Het college van Wijdemeren ziet op lange termijn geen toekomst voor deze samenwerking omdat Stichtse Vecht in de provincie Utrecht ligt en het er niet op lijkt dat er snel een grote 'Randstadprovincie' gaat komen. 

Met het standpunt lijkt Wijdemeren het samenwerkingsverband op te blazen en de deur open te zetten voor Hilversum. Weesp wordt uitgenodigd om mee te werken aan een fusie. 

De gemeenteraad in Wijdemeren bespreekt het stuk binnenkort; dan moet duidelijk worden of zij de mening van het college delen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant