Koen Beenken is ook de organisator van de jaarlijkse Kindertriatlon
Koen Beenken is ook de organisator van de jaarlijkse Kindertriatlon

Bewoner Beenken: 'Boot wordt dagelijks gebruikt'

Algemeen

WEESP - Het 'Wilhelminabootje' wordt dagelijks gebruikt. Door de buurt, door jongeren die op de Vest hangen, door passanten. Dat vertelt Koen Beenken.

Het 'Wilhelminabootje' is een roeibootje dat sinds deze zomer aan de Vest ligt afgemeerd. De gemeente maakte woensdag bekend dat het bootje verboden is en moet verdwijnen.

De buurt is boos. Het bootje is, zoals de naam doet vermoeden, een initiatief van de bewoners van de Wilheminastraat. Buurtbewoner Koen Beenken houdt een oogje in het zeil.

Regelmatig
"We gebruiken hem zelf regelmatig. Ook voor het schoonhouden van het water in de Vest. Dan gaan we met een vuilniszak roeien en ruimen we alle troep op", zo vertelt Beenken.

Ook hangjongeren maken gebruik van de boot: "Dat is prima. De boot is voor iedereen. Diezelfde jongeren zorgen ook voor het onderhoud. Nog nooit is er iets stukgemaakt of iets anders vervelends gebeurd", zo vervolgt Beenken.

Hopen
Hij betreurt dan ook ten zeerste dat de gemeente de roeiboot ineens wil laten weghalen. Of hij gehoor gaat geven aan de oproep, weet hij nog niet. Hij hoopt dat de gemeente het besluit herziet.

Lees ook:
Gemeente: bootje aan de Vest moet weg.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant