De dames Hanny Schepemaker, Cathy Netjes en Hinke Gerbrandy moeten elk hun eigen weg zoeken
De dames Hanny Schepemaker, Cathy Netjes en Hinke Gerbrandy moeten elk hun eigen weg zoeken

'De dames van de BoekenArk', zo worden ze genoemd

Algemeen

WEESP – Met het sluiten van de literaire boekhandel De BoekenArk, neemt Weesp ook afscheid van drie vertrouwde gezichten: Hanny Schepemaker leefde 47 jaar van haar leven in de boekhandel, Cathy Netjes werkte er 15 jaar en Hinke Gerbrandy 8 jaar.

'De dames van de BoekenArk', zo worden de drie vrouwen ook wel liefdevol in de volksmond genoemd. Ze staan deze week centraal in het WeesperNieuws. De BoekenArk gaat op korte termijn dicht. 

Cathy: "Soms denk ik dat het zo moest zijn. Mijn man en ik hebben enorm spannende weken achter de rug en hem wacht na zijn ziekte een periode van revalidatie. Ik zal hem daarbij helpen. Als ik gewoon had moeten werken, dan had ik dat niet kunnen combineren. Het is allemaal verdrietig, maar het enige positieve van de sluiting van de BoekenArk is dat ik nu meer tijd heb voor mijn man. Eerst moet hij weer op orde komen, verder denken kan ik nog niet."

Hanny: "Mijn laatste werkdag was een paar weken geleden. Ik ben het allemaal nog aan het verwerken. Gelukkig worden de slapeloze nachten langzaamaan minder. Ik blijf er maar niet bij kunnen dat dit gebeurt en dat het echt niet mogelijk was om de BoekenArk, in welke vorm dan ook, voor Weesp te behouden. En wat nu? Ik moet nog wel wat bedenken, maar dat komt goed. Misschien dat er weer een mooie reis in het verschiet ligt? Daar kan ik me op verheugen. Maar nu nog even niet."

Hinke: "Ik ben met ingang van deze week aan de slag gegaan bij Boekhandel Los in Bussum. Ik heb een open sollicitatie gedaan en ik mocht komen. Daar ben ik ontzettend blij mee. Zo fijn om weer iets op te mogen bouwen na al deze weken van afbouw. Ik ben echt toe aan een positieve flow."

Lees het hele interview in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant