Afbeelding

Hockeyclub wint 10.000 euro voor nieuw clubhuis

Algemeen

WEESP - Feest zaterdagmorgen op de hockeyclub. Sportpresentator Toine van Peperstraten overhandigde namens Nuon een cheque van 10.000 euro aan de hockeyers. Die had de club gewonnen met een ludiek filmpje over een mislukt energiebesparingsplan.

Onder begeleiding van een oorverdovende drumband, confetti en luid gejuich namen voorzitter Andre Lauterslager en filmmaker Joost van Loon vanochtend op de club de cheque in ontvangst. MHCWeesp is een van de tien winnaars van de Nuon clubcompetitie, een wedstrijd waarbij sportclubs 10.000 euro kunnen winnen met het beste energiebesparende idee.

"Jullie hadden het leukste, meest professionele filmpje van alle inzendingen", vertelt Van Peperstraten. "En ook het socialmediaoffensief om het filmpje uit Weesp te promoten, scoorde goed."

Het geld kunnen de hockeyers goed gebruiken voor het nieuwe clubhuis, vertelt voorzitter Lauterslager. Binnenkort gaat de eerste paal de grond in voor een nieuw onderkomen voor de vereniging. Om het nieuwe clubhuis in te richten, houdt de club allerlei fundraisingacties. "Met het geld van Nuon gaan we het clubhuis energiezuinig bouwen. Denk aan zonnepanelen, driedubbel glas of isolatie. Nuon stuurt adviseurs langs om ons daarbij te helpen."

Van Peperstraten, jurylid van de Nuon clubcompetitie, was niet alleen gekomen: ook de Olympische sporters judoka Henk Grol en schermer Bas Verwijlen waren van de partij. Na afloop deelden ze handtekeningen uit aan jeugdleden.

Halve stekker
Het winnende filmpje gaat over de zoektocht van de hockeyclub naar goedkope stroom, tegen de achtergrond van de sinterklaasintocht. "Het ontstond gewoon", vertelt Van Loon, die de film maakte. "We begonnen met een halve stekker, toen was er iemand die voorstelde om windenergie te halen uit de twee molens aan de overkant van de Vecht en Sinterklaas kwam op het juiste moment langs. En als MHCWeesp aan een competitie meedoet, willen we natuurlijk winnen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant