Afbeelding

Verwarring over nieuwe betalingen bijstand

Algemeen

WEESP - Verwarring over de veranderende uitbetaling van bijstandsuitkeringen, begin volgend jaar in Weesp. De gemeente past de uitbetaling aan om gelijk te lopen met de nieuwe samenwerkingspartner Stichtse Vecht.

Weespers met een uitkering hebben een brief gekregen waarin de veranderingen staan beschreven. Door sommige werd uit de brief opgemaakt dat de eerstvolgende bijstandsbetaling pas half februari is. Maar dat is niet zo. Alleen de veranderingen staan in de brief.

"Nu worden de uitkeringen halverwege de volgende maand betaald. Dus half december over november en half januari over december. Omdat we de Sociale Dienst met Stichtse Vecht gaan doen, wordt de uitbetaling vervroegd naar het einde van de maand", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Bovengenoemde veranderingen staan ook in de brief, alleen de normale uitbetaling van half januari staat niet genoemd. Die hoort er nog wel gewoon bij. "Feitelijk is er dus juist een kortere periode. Want er is een uitbetaling half januari, begin februari en eind februari om in de pas te lopen", zo legt de gemeente uit.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant