Afbeelding
Video

Daders mislukte ramkraak op scooter ervandoor

Politie

WEESP - De ramkraak op de pinautomaat aan de Amstellandlaan, dinsdagochtend, is gepleegd door twee mannen. Die gingen er daarna vandoor op een opvallende scooter.

De politie heeft meer informatie vrijgegeven over de ramkraak en vraagt getuigen die de opvallende scooter met de mannen heeft gezien, zich te melden.

Enkele minuten
Om 03.28 uur werd de politie gealarmeerd door getuigen die een knal hoorden en de auto in de gevel zagen rijden. Die auto was twee weken geleden gestolen in Amsterdam.

Wat er zich daarna afspeelde, duurde slechts enkele minuten.

De twee mannen gingen naar binnen en probeerden de pinautomaat op te blazen. Een kleine explosie volgde, maar de kraak zelf mislukte. Daarna gingen ze er snel vandoor op een rode of roze/paarse scooter richting het centrum van Weesp. Een zoekactie met de politiehelikopter leverde geen resultaat op.

Signalement
Het signalement: het gaat om twee mannen. Allebei in het zwart gekleed met zwarte bivakmutsen. Ze reden dus weg op een rode of roze/paarse scooter richting het centrum. De ene was vrij lang. De ander had een stevig postuur.

Leeg
De geldautomaat is na de ramkraak leeggehaald door een gespecialiseerd bedrijf en is nu buiten gebruik.

De politie roept getuigen op zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of op het politiebureau aan de Hoogstraat.

Lees ook:
Ramkraak op pinautomaat Rabobank

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant