Afbeelding

Inbraakgolf in Weesp houdt aan

Politie

WEESP - Weer opvallend veel woning- en auto-inbraken in Weesp de afgelopen week. Het is onrustig. De politie roept op alert te zijn.

Dinsdag beginnen de inbraken aan de Aetsveldselaan. Daar wordt tussen 17.00 en 19.00 uur bij een huis aan de zijkant een raam opengebroken. Het hele huis wordt doorzocht: sieraden worden vermist.

Utrechtseweg
Die dag ook een poging bij een huis aan de Utrechtseweg; daar wordt aan de voorkant een raam geforceerd.

Auto weg
Vrijdagmiddag is het raak bij een huis aan het Singel. Daar werd aan het einde van middag, of in de avond, een auto gestolen bij een inbraak. De dieven namen na het openbreken van de achterdeur geld, sieraden en de grijze Opel Astra cabrio mee.

Opvallend
In de nacht van vrijdag op zaterdag twee opvallende gebeurtenissen: aan de Waarschapsstraat en aan de Keulsevaartstraat worden stenen door de ramen gegooid. Allebei na middernacht. De bewoners worden wakker, maar zien niks meer.

Primera
In die nacht wordt ook de Primera in winkelcentrum Hogeweij doelwit van een inbraak. Via het dak wordt tabak gestolen. De laatste inbraak wordt gemeld aan de Sinnigvelderstraat. Zaterdag tussen 14.00 en 21.00 uur wordt in een flat het slaapkamerraam opengebroken. Het huis wordt overhoop gehaald.

Auto's doelwit
In de nacht van vrijdag op zaterdag worden auto's in de Kerklaan en omgeving doelwit van dieven die buitenspiegels meenemen. Er worden er zeker vijf vermist. Ook een ingeslagen zijraam bij een Ford Fiësta aan de Papelaan: een methode die de afgelopen week veel wordt gezien in Weesp. Het is daarmee onrustig in de stad. Sinds december worden er veel auto- en woninginbraken gemeld.

Voor alle bovengenoemde zaken geldt: de politie hoopt dat getuigen iets hebben gezien en zich melden.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant