Afbeelding

Discussie museum: 'Hou het open en investeer'

Algemeen

WEESP - Het Gemeentemuseum moet openblijven en waar het kan worden verbeterd. Daar waren de circa zestig aanwezigen het woensdagavond snel over eens tijdens het eerste Politieke Plein.

Het Politieke Plein is een openbare discussie tussen raadsleden en Weespers. Zo kan de politiek peilen hoe Weesp over belangrijke onderwerpen denkt. Het was voor het eerst dat dit gehouden werd.

Vier opties
Er werden woensdagavond vier opties met betrekking tot het Gemeentemuseum aan het publiek voorgelegd: sluiten, sluiten en digitaal toegankelijk maken, zo houden of fors investeren.

Openhouden
De meesten aanwezigen (waaronder veel vrijwilligers van het museum) kozen voor het openhouden van het museum. Maar ze zouden wel graag zien dat het museum door de gemeente meer op de kaart wordt gezet. "Het museum was de afgelopen jaren net een rubberen bal: de gemeente maakte het heel groot als het uitkwam, maar we werden ook heel klein gedrukt als het even niet uitkwam."

Wethouder
Wethouder Peter Eijking was tevreden over het eerste Politieke Plein. Hij voelt zich gesterkt door de mening van de aanwezigen. Ook het college wil het museum openhouden.

Raadscomissie
De raadscommissie bespreekt de toekomst van het museum volgende week. Begin februari neemt de gemeenteraad een beslissing.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant