Fons, Cathy, Hanny en Hinke worden door Femke Wallien in het zonnetje gezet.
Fons, Cathy, Hanny en Hinke worden door Femke Wallien in het zonnetje gezet.

Warm afscheid van de BoekenArk in de bibliotheek

Algemeen

WEESP - In een volle bibliotheek namen vaste klanten zaterdagavond afscheid van de BoekenArk. De bekende Weesper boekhandel sloot in december definitief haar deuren. Fons Plukker en zijn medewerksters Hanny, Cathy en Hinke werden bedankt voor hun jarenlange inzet voor boekminnend Weesp. 

Ruim 75 vaste klanten van de BoekenArk gaven gehoor aan de uitnodiging voor de feestelijke afscheidsavond ter ere van Plukker en zijn medewerksters. Wethouder Peter Eijking beschreef in een hilarische speech over zijn ervaring met pijnlijke proces van de sluiting van de BoekenArk. Kinderboekenschrijver Rindert Kromhout, historicus Gjalt Zondergeld en schrijver Bert Muns haalden herinneringen op van hun relatie met de boekhandel. Anne Koerselman zong een tweetal liederen.

In een ontroerende speech bedankte Plukker zijn trouwe klanten en zijn medewerksters. In het bijzonder bedankte hij zijn vrouw Bea voor haar steun in het afgelopen half jaar: zonder haar had hij het niet gered. Plukker is inmiddels weer aan het werk in een boekhandel in Uithoorn, nieuws dat met groot applaus werd ontvangen.  

Biologische supermarkt Moen verzorgde het buffet en ook de verdere catering met voornamelijk lokale producten was in handen van Weesper ondernemers. De avond was een initiatief van Weespers Sjoerd Huissingh en Femke Wallien en Judith Kortland van De Bibliotheek. 

Fons Plukker geniet zichtbaar.
Biologisch buffet van Moen
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant