FC Weesp komt tekort

WEESP - Een door blessures gehavend FC Weesp heeft afgelopen weekend geen punten kunnen pakken tegen het beter presterende Pancratius. De Weespers kwamen met 1-2 tekort tegen de nummer twee van het klassement.

FC Weesp-coach Mario Rijnsburger moest wat puzzelen, vooral met de aanval. Blessures van de broers Buddenberg en Marcin Kmiciek zorgden ervoor dat de jonge Milan Geertsma en Bart Tijnagel mochten starten.

Start goed
FC Weesp startte goed. De Weespers waren het meest aan de bal, maar echt goede kansen bleven achterwege. Met wat spaarzame kansjes zorgde de ploeg wel voor het meeste gevaar. Af en toe leek het er wel op dat FC Weesp door zou drukken en een voorsprong zou pakken. Eerst kon Bart Tijnagel een goede voorzet geven op topscorer Jesse van Huisstede, maar de bal werd goed weggewerkt door de tegenstander. Er volgden nog enkele plaagstootjes.

Toch achterstand
De tegenstander kon amper wat terugdoen, zo leek het. De ploeg zakte ver terug en loerde op de tegenaanval. Geheel onverwacht kwam de ploeg wel op voorsprong. Met een strafschop kon Pancratius toch op voorsprong komen. FC Weesp moest daar even van herstellen, maar kon nog voor rust de rug rechten. Weer was FC Weesp veel aan de bal, maar waren de kansen spaarzaam. Eén goede kans was echter voldoende om nog voor rust de 1-1 te maken: na een knappe aanval en een goede pass van Ramon Westland kon Jesse van Huissteden de bal goed afgeven op Kick van Aelst. De jonge Weesper kon knap afronden.

Na rust tekort
Na de rust was het spelbeeld nagenoeg hetzelfde. FC Weesp voetbalde goed en was het meest een de bal. De tegenstander stond goed onder druk. FC Weesp vergat echter de kansen af te maken. De Weespers kregen 3 goede kansen om op voorsprong te komen, maar scherpte ontbrak. Waar FC Weesp vergat de scoren deed de tegenstander dat wel: halverwege de tweede helft kon Pancratius wederom op voorsprong komen. Nu bleef de voorsprong staan. FC Weesp kreeg nog wel kansjes om wat terug te doen, maar schoot tekort.