Afbeelding

Station moet worden verplaatst voor extra sporen

Algemeen Dossier: spoorverbreding bij Weesp

WEESP - Het station moet worden verplaatst. Dat is de belangrijkste conclusie uit een presentatie van ProRail aan de gemeenteraad, dinsdagavond.

ProRail kwam op het stadhuis om de voortgang van de plannen te bespreken om bij station Weesp twee extra sporen neer te leggen. Dat is nodig om meer treinen van en naar Amsterdam te laten rijden.

Station verplaatsen
Door het intensiveren van het aantal treinen langs Weesp moet er harder worden gereden en extra wissels worden neergelegd. Daar is simpelweg geen ruimte meer voor tussen het station van Weesp en de Vecht. 

Het station zal daarom zeker 200 meter naar het westen (richting Amsterdam-Rijnkanaal) moeten opschuiven, zo blijkt uit de eerste berekeningen van ProRail.

Enorm project
De komende maanden wordt in kaart gebracht wat dit allemaal gaat betekenen. Er zijn miljoenen euro's beschikbaar vanuit het Rijk om de plannen uit te voeren. In maart worden omwonenden van het station voorgelicht op een speciale avond. In mei moeten alle mogelijkheden onderzocht zijn en komen er een aantal varianten op tafel.

Het werk moet op zijn vroegst in 2019/2020 plaats gaan vinden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant