Afbeelding

Eigen netwerk voor werkzoekenden

Algemeen

WEESP - Petra Feddema (41) heeft een netwerk voor werkzoekenden uit Weesp opgericht. Ze komt zelf uit Weesp en zit al bijna twee jaar zonder werk.

In haar vakgebied (marketing) liggen de banen niet voor het oprapen. Door te netwerken hoopte ze een nieuwe baan te vinden, maar dat heeft haar tot nu toe alleen maar reiskosten opgeleverd. 

Ervaring
"Je kunt me gerust een ervaringsdeskundige noemen. Netwerkbijeenkomsten, cursussen, workshops... ik probeer van alles. Maar een baan heb ik nog steeds niet. Dus gooi ik het nu over een andere boeg", licht Feddema toe. Het begon met een pagina op Facebook: Werkzoekend Weesp. Binnen een paar dagen had Feddema meer dan honderd likes. De eerste borrel staat al in de agenda: dinsdag 10 februari in eetcafé 't Heertje om 15.30 uur.

Solliciteren
Kan Feddema haar tijd niet beter besteden aan solliciteren? "Ergens hoop ik natuurlijk dat dit netwerk ook mij een baan gaat opleveren. Soms weet je van een bedrijf wel dat ze iemand zoeken, maar is de functie niets voor jou. Daar kun je dan een ander op wijzen." De gesprekken kun ook nog een ander nut hebben. "Soms zit je gewoon vast. Zo van: ik kom uit de marketing dus ik zoek iets in de marketing. Door hier met anderen over te praten, krijg je nieuwe inzichten. Ik sluit niet uit dat ik uiteindelijk heel ander werk ga doen."

Borrel
Inschrijven voor de borrel kan via petrafeddema@gmail.com. Feddema: "Werkgevers zijn natuurlijk ook heel erg welkom!"

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant