De tweets van Gerton van Unnik.
De tweets van Gerton van Unnik.

UWV doet aangifte tegen raadslid Van Unnik

Algemeen

WEESP - Uitkeringsinstantie UWV doet aangifte tegen het Weesper raadslid Gerton van Unnik vanwege bedreiging. Van Unnik schreef over het UWV op Twitter.

Raadslid Gerton van Unnik van Duurzame StadsBelangen en het UWV verschillen van mening over het wel of niet korten van Van Unniks uitkering vanwege het raadswerk dat hij doet.

AK-proof
Van Unnik schreef op Twitter: "Ben 't zat, morgen @UWVnl in Hilversum inspecteren op AK-proof. Alsof die club bewust betaling traineert" en eerder "Kan daar geen salafistische eigenmoordenaar zijn lusten botvieren?"

Aangifte en pandverbod
Een woordvoerder van het UWV: "Wij hebben besloten aangifte te doen en hem een verbod op te leggen ons pand te betreden. Enkele van onze medewerkers voelen zich bedreigd."

Weghalen
Het UWV heeft gevraagd de tweets te verwijderen, maar dat is niet gebeurd.

Reactie
Gerton van Unnik is telefonisch onbereikbaar voor commentaar, maar bevestigt in een reactie onder dit bericht dat er sprake is van een slepende discussie met het UWV. "Laat ik duidelijk zijn: door geen werkgever, noch een UWV laat ik mij politiek monddood maken door mij financieel aan de afgrond te brengen."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant