Afbeelding

Provincie: 'Weesp heeft een bestuurskrachtprobleem'

Politiek

WEESP - De gemeente Weesp heeft een bestuurskrachtprobleem. En dat probleem moet worden opgelost met een fusie. Dat zegt de provincie Noord-Holland.

De term bestuurskrachtprobleem valt in een recente brief van de provincie Noord-Holland over de toekomst van de gemeenten in de regio. 

Balans opgemaakt
"Op basis van de zienswijzen hebben we de balans opgemaakt. Weesp heeft een bestuurskrachtprobleem. Ook Wijdemeren geeft in haar reactie aan dat haar bestuurskracht onder druk staat. Weesp en Wijdemeren willen met elkaar blijven samenwerken, op de korte en op de middellange termijn", zo schrijft Gedeputeerde Staten.

Remkes
De provincie Noord-Holland wil dat Weesp en Wijdemeren voor 2020 fuseren. Iets dat de commissaris van de Koning Johan Remkes woensdag bij zijn bezoek maar weer eens benadrukte.

Opvallend
Dat Weesp een probleem heeft, is een opvallende conclusie. De laatste meting naar de officiële bestuurskracht van Weesp dateert uit 2005. De volgende meting staat voor volgend jaar gepland.

Machtsstrijd
De provincie en Weesp voeren nu een machtsstrijd. Weesp wil niet fuseren: de gemeenteraad heeft recent nog uitgesproken zelfstandig te willen blijven.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant