FC Weesp houdt koers met zege

WEESP - Een spannend duel, met leuk voetbal en bovenal met een goede afloop afgelopen weekend voor FC Weesp. De Weesper tweedeklasser kreeg het tegen FC Abcoude nu wel voor elkaar om op voorsprong te komen en won met 2-1.

FC Weesp en FC Abcoude waren aan elkaar gewaagd. FC Abcoude leek echter wat beter te starten dan FC Weesp en zorgde al snel voor gevaar. De Abcoudenaren leken ook al vroeg op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Daarna nam FC Weesp stukje bij beetje het spel over. Dat leverde, een beetje onverwachts, een voorsprong op voor de Weespers. De achterhoede van FC Abcoude beoordeelde een bal helemaal verkeerd, waardoor topscorer Jesse van Huisstede toe kon slaan. Vlak voor rust leek het er even op dat er ook een tweede goal voor FC Weesp kwam toen Van Huisstede wederom werd weggestuurd. De aanvaller kon doorstomen naar de keeper van de tegenstander, maar zag dat zijn schot gestopt werd door de doelman. FC Abcoude kreeg eveneens nog een kans, maar ook de doelman van FC Weesp stond goed te keepen.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. De twee teams waren aan elkaar gewaagd en er waren kansen over en weer. FC Weesp en FC Abcoude toonden veel vechtlust. Voor FC Weesp werd dat al snel beloond. De eerste Weesper kans leverde meteen een doelpunt op van Van Huisstede. Doordat FC Weesp geen derde treffer kon maken, bleef FC Abcoude kans houden op een goede afloop. Zeker toen FC Abcoude zelf kon scoren, werd de slotfase van het duel nog spannend. Toch kon FC Weesp knap standhouden.

Zaterdagelftal verspeelt zege
Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft afgelopen weekend punten verspeelt tegen SC 't Gooi. De Weespers stapten na anderhalf uur voetbal met 4-4 van het veld.

FC Weesp was vanaf de aftrap de betere ploeg, maar bleek voor de goal van de tegenstander onscherp. Toch kwam de ploeg wel op voorsprong door een doelpunt van Armando Cuvelaj. Er kwamen daarna al snel meer kansen, maar doelpunten bleven achterwege.Na een half uur voetballen kreeg de tegenstander de eerste kansen. Nog voor rust nam de ploeg het duel over en werd de voorsprong van FC Weesp ongedaan gemaakt: 2-1.

Na de rust zette FC Weesp alles op alles om terug te komen. Toch was het SC 't Gooi dat al snel weer doel kon treffen en zelfs op een 4-1 voorsprong kwam. FC Weesp kwam terug door een benutte penalty van Jordy Neeft en een goal van Lesley Las van Bennekom. De slotfase leverde toch nog een punt op toen er nog een keer werd gescoord. FC Weesp speelde toen al met een ondertal door een rode kaart voor Cuvelaj. Het ontbrak FC Weesp aan kracht om nog de 4-5 te maken.