Visualisatie van het drijvende VVV-huis
Visualisatie van het drijvende VVV-huis

Buurt in actie tegen VVV-boot

Algemeen

WEESP - Bewoners van de Hoogstraat en de Ossenmarkt hebben grote bezwaren tegen het plan om in de Vecht een promotiehuis van de VVV neer te leggen. Te groot en onzinnig, zo zeggen zij.

Een grote stapel handtekeningen is er deze week op het stadhuis bezorgd tegen het plan. Ook is er een visualisatie van het huisje verspreid. 

Hoogstraatbewoner Ruth Thiadens: "Het idee is om een huisje van de vuurlinie op de Utrechtseweg na te bouwen en dat aan de Hoogstraat aan de steiger neer te leggen. Wij vinden het plan te groot voor de straat en we hebben sterk onze twijfels waarom dit bootje hier moet komen."

Ook heeft ze sterke twijfels over de functie van het huisje. "Het moet een promotiehuisje worden: dat betekent dat de toeristen die in de zomer langskomen straks worden verwezen naar de VVV-shop in de Slijkstraat. Maar waarom? Ook vind ik het belangrijk dat we het lokken van toeristen in Weesp gematigd aan moeten pakken. We willen toch geen Amsterdam worden waar we worden platgelopen door toeristen?"

Lees verder in het WeesperNieuws van deze week 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant