Afbeelding

'Auto's rijden door en fietsers scheuren vlak langs je heen'

Algemeen

WEESP - Drie keer is ze al door een fietser aangereden en een keer is haar stok gebroken. Debby Buis, die nog maar 1% procent zicht heeft, vertelt deze week in het WeesperNieuws over de problemen die ze ervaart.

Debby Buis werkt twee dagen per week, doet vrijwilligerswerk en is druk met cursussen. Niets bijzonders voor een jonge vrouw van 34, die sinds 2002 in Weesp woont. Wel bijzonder is dat Debby visueel gehandicapt is; ze heeft nog maar 1% zicht en is voor haar mobiliteit afhankelijk van haar blindengeleidehond Tobias. 

Niet weten 
"Gelukkig heb ik nog geen ongeluk gehad, maar ik ben wel drie keer door een fiets aangereden en ik heb al een paar keer mijn stok gebroken. Ik heb ook meegemaakt dat een auto voor me langs reed, omkeerde en toen opnieuw achter me langs ging. Je wilt het niet, maar op zulke momenten voel je je heel kwetsbaar. Een andere keer werd een automobilist woedend omdat ik met mijn stok een kras op zijn auto had gemaakt. Maar dat hij moet stoppen is een wettelijke verkeersregel. Veel mensen lijken dat niet te weten."

Lees hier haar hele verhaal

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant