The Flash is door naar de finale.
The Flash is door naar de finale.

Eerste finalisten Gooi got Talent bekend

Algemeen

WEESP - Zangeres Kimberley Neysen, dansgroep The Flash, zangeres Janneke de Groot, dansgroep The Squad en band The Wet Paper Boys zijn door naar de finale van Gooi got Talent.

De jury had er vrijdagavond een zware kluif aan. In het afgeladen Theaterpand Weesp vond de eerste voorronde plaats van talentenjacht Gooi got Talent, de regionale opvolger van Weesp got Talent in 2014. 


The Wet Paper Boys zingen I'm Yours van Jason Mraz. 

Vooral lokaal talent
Ondanks dat de grenzen zijn opgerekt, deden er vooral lokale kandidaten mee. Er waren opvallend veel dansacts, het gevolg van de samenwerking die Dansstudio Van Harten vorig jaar met theaterschool Zone 1380 is aangegaan. 



Jumpstreet van Dansstudio Van Harten. 

Veel jongeren
De leeftijdscategorie is dit jaar - in deze voorronde in ieder geval - beduidend jonger. De meeste deelnemers waren jongeren tussen de 11 en 18 jaar. 

Finale
De finalisten gaan 22 mei strijden tegen 4 of 5 nog onbekende andere acts. Welke dat zijn, wordt bekend na de tweede voorronde op 1 mei. 

Complimenten en tips
De jury onder leiding van Zone 1380-theaterdocent Remy van Tilburg gaf de finalisten naast complimenten ook opbouwende kritiek, waarmee ze hun performances voor de finale kunnen perfectioneren. 



Juryvoorzitter Remy van Tilburg geeft The Squad complimenten en tips. Links Cindy Pieterse. 

Cindy Pieterse
De presentatie was in handen van cabaretière Cindy Pieterse,  huisbespeler van het Theaterpand. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant