Volle aandacht van het publiek voor deze uitvoering van de Johannes Passion.
Volle aandacht van het publiek voor deze uitvoering van de Johannes Passion.

Lof voor Johannes Passion in Weesp

Algemeen

WEESP - In een ruim gevulde Grote Kerk werd zaterdagavond voor het eerst sinds het feestjaar Weesp 650 (in 2005) de Johannes Passion van J.S. Bach uitgevoerd. De organisatie spreekt van een groot succes.

De uitvoering was in handen van het Vocaal Ensemble Voices en het Wilhelmina Consort uit Bussum, beide onder leiding van dirigent Piet Philipse.

Mooi
Meteen met de eerste klanken van de Johannes kon je een speld horen vallen in De Grote Kerk. Het tweehonderdkoppig publiek liet zich meevoeren in Bachs muzikale uitvoering van het traditionele lijdensverhaal volgens het evangelie van Johannes. Na afloop waren de reacties heel positief en spraken sommigen al van de geboorte van een nieuwe traditie in Weesp.

Eigen Johannestraditie
Vrienden van de Grote Kerk wilden al langer de Johannes naar Weesp halen: "Wat is er nu mooier om een fel muziekstuk als dit, dat door Bach speciaal is gecomponeerd voor een kerk, in een prachtig kerkgebouw als het onze te laten horen. Hoe leuk zou het zijn als Weesp met deze passie haar eigen Johannestraditie krijgt. Naarden de Matthäus, wij de Johannes."



Publiek zit dicht op het orkest en het koor.

Sfeervolle ambiance voor de Johannes Passion.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant