De vier evangelisten van Sybilla
De vier evangelisten van Sybilla

Weer gedonder om een Sybilla

Algemeen

WEESP - Weer zijn er problemen rondom een 17de-eeuws schilderij van de Weesper schilder Sybilla. Het werk 'De vier evangelisten' is uit het Gemeentemuseum meegenomen.

Tien jaar geleden kreeg het museum het schilderij gratis in bruikleen. En nu heeft de eigenaar het schilderij weer meegenomen om te laten veilen.

Dat had voorkomen kunnen worden, zo zegt oud-conservator Aukje Zondergeld in het WeesperNieuws. Haar woede richt zich op het RHC Vecht en Venen die tot aan 1 april tijdelijk de scepter zwaaide in het museum. "Ze hebben niets gedaan om het schilderij te behouden voor Weesp", zo zegt ze.

Wethouder Peter Eijking heeft het museum nu weer onder zijn beheer en gaat alles op alles zetten om het schilderij terug te krijgen. 

Lees hier het hele verhaal in WeesperNieuws

Sybilla
Van de 17e-eeuwse schilder Sybilla zijn maar weinig werken bekend. Hij was een tijdgenoot van Rembrandt van Rijn. In Weesp hangen vijf van zijn schilderijen op het stadhuis. Een paar maanden geleden dreigde ook al een schilderij van hem te worden verkocht. Na actie bleef het schilderij voor Weesp behouden

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant