Afbeelding

Speciale Bouhuijsavond met De Verhalenman

Algemeen

WEESP - Geen Bouhuijslezing dit jaar, maar een bijzondere Bouhuijsavond. Karel Baracs, de Stadsverteller van Amsterdam, komt 1 mei vertellen in de synagoge.

Dit jaar is besloten om een bijzondere invulling aan de gebruikelijke Meester Bouhuijslezing te geven omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. 

Baracs
Al vijftien jaar treedt Karel Baracs (De Verhalenman) op met zijn indrukwekkende verhaal 'Waarom Lijn 8 niet meer rijdt' over Amsterdam tijdens de bezetting. 

Samenvatting
Het is 1943. In Amsterdam is de Jodenvervolging in volle gang. De Joodse familie Appel houdt zich schuil boven een winkel in het hart van de stad. Als de bezetter een razzia houdt, worden de onderduikers ontdekt en afgevoerd naar de Hollandsche Schouwburg. Daar worden de kinderen van de ouders gescheiden in afwachting van deportatie. De twee vriendinnen Hester en Pauline zijn getuige van de vervolgingen. Zij besluiten om in actie te komen. Met gevaar voor eigen leven ontvoeren zij Joodse kinderen vanuit de zwaar bewaakte crèche aan de Plantage Middenlaan. 

Informatie

  • 1 mei om 20.00 uur in de Weesper Synagoge, Nieuwstraat 3-5. De zaal is geopend vanaf 19.30 uur
  •  Toegangsprijs € 5,-, inclusief koffie/thee en een glaasje fris of wijn na afloop
  •  Kaarten vooraf verkrijgbaar bij kinderboekhandel De Kleine Prins in de Slijkstraat en op de avond zelf aan de zaal
Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant