Celia Eitjes en Susannah Heeren
Celia Eitjes en Susannah Heeren

Eerste prijs voor drugsonderzoek onder eigen schoolgenoten

Algemeen

WEESP - Bij een proefpersoon vonden ze sporen van 22 verschillende soorten drugs bij een leerling van het Vechtstede College. Havo-eindexamenkandidaten Celia Eitjes en Susannah Heeren vertellen deze week in het WeesperNieuws over hun prijswinnende onderzoek.

Voor hun profielwerkstuk onderzochten Susannah Heeren en Celia Eitjes van het Vechtstede College het haar van zeven medeleerlingen. Het onderzoek, de resultaten en hun presentatie leverde hen op school een dikke negen op, reden voor hun begeleider Liesbeth Boormans om haar leerlingen mee te laten dingen naar de prestigieuze prijs van het HAN College of Technology in Arnhem.

22 soorten drugs
"Al onze zeven proefpersonen komen van het Vechtstede College. Eentje gebruikte geen drugs, een ander alleen alcohol en zo liep het gebruik steeds op, zodat we goed konden vergelijken. Proefpersoon zeven gebruikte 22 verschillende soorten drugs zoals MDMA en speed, dus dat was wel een heel erg interessant onderzoeksobject."

Tot slot: hoe reageerde school op jullie onderzoek?
"Ze waren vooral geschokt over het feit dat onze proefpersonen bij ons op school zitten en we hebben de docenten moeten verzekeren dat de personen niet door ons drugs zijn gaan gebruiken, maar het zelf al deden. Ze zijn wel trots op ons vanwege de prijs en we worden aan alle kanten gefeliciteerd."

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant