Weer nederlaag FC Weesp

Het gaat de laatste weken steeds slechter met FC Weesp. Afgelopen weekend werd er wederom verloren door de gehavende Weesper tweedeklasser: Houten was met 5-2 een maatje te groot. FC Weesp kreeg het vooral de eerste helft zwaar te verduren. De Weespers kregen wel de eerste kans van het duel, maar zagen Houten daarna een paar keer hard toeslaan. De tegenstander van de Weespers stond voor rust al op een 4-1 voorsprong, waardoor er een wonder moest gebeuren om FC Weesp nog aan punten te helpen. Dat wonder bleef na rust achterwege. FC Weesp kon nog wel wat terug doen, maar kwam tekort voor een goed resultaat.

Punt voor zaterdagelftal

Het zaterdagelftal van FC Weesp heeft nog steeds een kansje op deelname aan de play-offs. De Weespers pakten afgelopen weekend een punt tegen het net wat beter geklasseerde Eemnes: 1-1. Om nog mee te kunnen doen aan de play-offs moet Eemnes de laatste periodetitel pakken en moet FC Weesp boven Eemboys eindigen. De Weespers nemen dan een periodetitel over en kunnen daarmee dan alsnog gaan warmlopen voor de play-offs om te kunnen promoveren naar de derde klasse.

Voetbalsters tevreden

Een nederlaag, maar toch waren de voetbalsters van FC Weesp afgelopen weekend tevreden. De Weespers verloren met 0-4 van het hoger geklasseerde SDZ, maar toch speelde de ploeg goed. FC Weesp startte sterk en was de hele eerste helft zeer gewaagd aan de tegenstander. SDZ had echter twee voordelen: het had een erg sterke aanvalster en een even zo sterke keepster. Dat zorgde ervoor dat de ploeg al voor rust op een 0-4 voorsprong stond. Na rust deed FC Weesp er alles aan om de schade verder te beperken. Dat lukte goed, maar FC Weesp kwam tekort om echt wat terug te doen.

Handbalsters We Have houden koers

We Have heeft nog steeds een kans om eerste te worden. De Weesper handbalsters wonnen afgelopen weekend wederom van ASV. Een week geleden werd het 20-11, nu waren de Weespers met 7-11 te sterk. We Have en ASV moesten voor rust vooral wennen aan het slechte weer en de gladde bal. Dat had tot gevolg dat de twee ploegen voor rust gewaagd aan elkaar waren, maar dat er amper gescoord werd. Na de eerste helft stond het 5-5. Na rust toonde We Have veel vechtlust. Vooral de achterhoede van de Weespers kon voorkomen dat ASV, dat veel fouten maakte, afstand kon nemen. Aanvallend stond We Have er eveneens goed voor en dat had ook tot gevolg dat er met een paar knappe doelpunten gewonnen kon worden van de Ankeveners.

Argus komt tekort

De tegenstander was afgelopen weekend een maatje te groot voor de korfballers van Argus. De Weespers konden tegen koploper ESDO geen potten breken: 22-7. Argus speelde met een gehavende ploeg en moest ook nog eens wennen aan het gras. Voor rust leek Argus nog goed mee te kunnen doen, maar vergat het een paar goede kansen af te maken waardoor ESDO weg kon lopen. Daarna ontbrak het de ploeg vooral aan scherpte. ESDO gaf na rust een paar keer veel gas en kon zo zonder al te veel problemen de Weespers verslaan.