Links de voorkeursvariant van de ontwikkelaar. Bij de tekening rechts is de bebouwing bovenin wat uitgedund.
Links de voorkeursvariant van de ontwikkelaar. Bij de tekening rechts is de bebouwing bovenin wat uitgedund.

De plannen voor de Laurentiuskerk

Algemeen

WEESP - Dit zijn ze dan: de twee schetsen voor het bouwplan Laurentiushof, op de plek van de Laurentiuskerk. 

De tekeningen geven veel duidelijkheid over wat het plan nu eigenlijk inhoudt, de afgelopen maanden is er genoeg gespeculeerd. De toren blijft staan, de pastorie (het witte ingetekende deel op de tekeningen) ook.

Ongewijzigd
Het aanzicht van de kerk vanaf de Herengracht blijft bijna ongewijzigd. Van het kerkgebouw blijven twee traveeën staan en de tuin blijft voor een deel onbebouwd. Ook de muur aan de Kerklaan blijft gewoon staan.

Om het bouwplan te betalen komen er huizen aan de Kerklaan, aan het Binnenhof en aan de noordkant van de tuin (rood ingetekend). De tuin zelf wordt semi-openbaar (groen) en voetgangers moeten erin kunnen. Zo kan worden overgestoken van de Blomstraat naar de Kerklaan.

Op de linkerschets is het plan dat de voorkeur heeft van de ontwikkelaar, op de rechterschets is rekening gehouden met bezwaren van direct aanwonenden: de bebouwing aan de noordkant van de tuin is daar wat uitgedund.

Naar de raad
De tekeningen maken deel uit van een vuistdik pakket aan rapporten en voorstellen dat aan de leden van de gemeenteraad is verzonden.


Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant