Gerrit Vermeer ontvouwt zijn plannen in de raadzaal
Gerrit Vermeer ontvouwt zijn plannen in de raadzaal

Cuypersgenootschap: 'herbestemmen kerk eitje'

Algemeen

WEESP - Het Cuypersgenootschap stelt dat het herbestemmen en daarmee het behouden van de Laurentiuskerk 'een eitje is'. Dat bleek tijdens de eerste van drie vergaderingen van de politiek over het onderwerp.

Gerrit Vermeer van het Genootschap sprak in en vertelde dat hij de afgelopen tijd aan een eigen plan heeft gewerkt voor de kerk. Hij ziet brood in een herbestemming van het gebouw. 

Kantoren
Volgens hem kunnen er makkelijk andere bestemmingen voor de kerk worden gezocht en is herbestemming daarmee een eitje. Hij ziet mogelijkheden voor bijvoorbeeld kantoren in de kerk. Bij elkaar zou dat ongeveer 1,6 miljoen euro kosten en wordt daarmee de kerk behouden en zijn de kantoren rendabel te verhuren.

Eijking gelooft er niet in
Wethouder Peter Eijking gelooft niet in het plan van het Cuypersgenootschap omdat het weinig concreet zou zijn. 

Opvallende 
Het is eigenlijk het enige opvallende in de eerste vergadering van de raadscommissie over het belangrijke onderwerp. De politieke partijen stelden een paar kritische vragen aan de wethouder, maar hielden duidelijk hun kruit droog voor de verdere bijeenkomsten over het plan, eind volgende maand.

Voor het eerst
De politiek boog zich gisteravond voor het eerst over de toekomst van de Laurentiuskerk. Ontwikkelaar Cees van Vliet wil de kerk kopen, een deel slopen en huizen bouwen op het terrein. De toren, pastorie en het eerste deel van het schip blijft in het plan behouden. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant