Een bewoner haalt herinneringen op aan de kermissen in zijn jeugd
Een bewoner haalt herinneringen op aan de kermissen in zijn jeugd

Doehuis afgerond met bewegende mini-kermis

Algemeen

WEESP - Met de onthulling van een buitengewoon fraaie miniatuurkermis heeft De Hogeweyk donderdag het project Doehuis afgesloten. De aanwezige bewoners keken hun ogen uit. 

Het project is een paar jaar geleden in gang gezet. Een team van medewerkers heeft ervoor gezorgd dat bewoners tijdens hun wandeling in de wijk dingen tegenkomen die verrassen, waarbij ze zich iets herinneren en anderen kunnen ontmoeten.

Kunstexposities
Denk hierbij aan nostalgische gevels, informatieborden, kunstexposities en miniatuurlandschappen. Het project is financieel ondersteund door de Stichting Vrienden van Hogewey.

'Blijven verrassen'
Nu het laatste landschap is afgerond, vond het verpleeghuis het tijd om het project ook af te ronden. "Tegelijkertijd zullen we ermee doorgaan, want we zullen altijd ons best blijven doen om de bewoners te verrassen", vertelde facilitair manager Eloy van Hal. 

Herinneringen
Na een gebakje en de onthulling kregen de aanwezigen de tijd de miniatuurlandschappen te bewonderen. De camping, kermis en stad met veel bewegende evenementen brachten bij de bewoners uiteenlopende herinneringen naar boven. 


Alle Weespers zijn welkom om een keer te komen kijken. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant