Afbeelding
Weekendtips

Watersport Festival in Kom

Algemeen

WEESP - Wie dit weekend wil genieten van bootjes en oude nautische ambachten kan terecht op de 25ste editie van het Weesper Watersport Festival.

Bijzonder is dat dit jaar de marinevloot- en roadshow naar Weesp komt. 

De marine komt niet met schepen, maar met een grote truck naar Weesp. Verder nemen de mariniers een tien meter hoge klimtoren mee die door het publiek (ook kinderen) onder begeleiding mag worden beklommen. In de truck staat een brugsimulator die bezoekers de kans geeft te ervaren hoe het is om met zo'n groot marineschip te varen. 

Video
Maar er is zaterdag nog veel meer te doen. Tijdens het watersportfestival kunnen bezoekers alle aspecten van de watersport ontdekken, ervaren en vooral beleven. Er zijn vele leuke en bovendien gratis kinderactiviteiten, zoals waterskiën in de Kom, aquabubbles, een viswedstrijd, een rondvaart over de Vecht en door de grachten van Weesp en suikerspinnen. De video hieronder geeft een goede impressie.

Het programma
10.00 uur: start braderie en vloot- en roadshow Koninklijke Marine
12.00 uur: oude (nautische) ambachten, activiteiten watersportverenigingen, presentatie aanwezige schepen, aquabubbles, shantykoren en straattheater
16.00 uur: waterskiën, afsluitende samenzang shantykoren bij Rimini
18.00 uur: einde watersportactiviteiten en roadshow marine, afsluitend optreden big band bij café 't Helletje
20.00 uur: einde

En er is nog meer te doen in Weesp. Kijk in onze agenda voor de andere activiteiten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant