Kees van Leeuwen van Rederij Tisset
Kees van Leeuwen van Rederij Tisset

'Weesp totaal niet gastvrij'

Algemeen

WEESP - Weesp is totaal niet gastvrij, dat zegt kapitein Kees van Leeuwen van Rederij Tisset. Die rederij is in Weesp vooral bekend van de Moby Queen.

"Weesp is een prachtig stadje," herhaalt Kees van Leeuwen meerdere keren in het gesprek, "maar het zou wat moeten doen aan haar gastvrijheid. Elke keer als ik aanleg bij de VVV-steiger om gasten op te laten stappen krijg ik commentaar van omwonenden. Ik zou het uitzicht verpesten en de doorgang aan de Hoogstraat belemmeren, zeker als gasten met een touringcar aankomen. In die zin heeft Weesp het gewoon niet goed geregeld en krijg ik het chagrijn over mij heen."

Tisset
Rederij Tisset heeft haar roots in Weesp. Vanuit een hobby kocht Weesper Kees van Leeuwen in 1978 de rondvaartboot Mobidik en startte met de rederij in de Weesper industriehaven. 

Of Weesp gastvrij is? "Nee, helemaal niet. Neem nu alleen al de bruggen rond Weesp. Sinds de brug De Uitkomst kom je na 20.00 uur Weesp niet meer in of uit richting Amsterdam. Door die slechte toegankelijkheid is het voor veel festiviteiten niet meer aantrekkelijk om Weesp aan te doen, waarmee de binnenstad inkomsten misloopt."

Oplossingen heeft hij wel, zo zegt hij in het WeesperNieuws van deze week.

Lees verder in de digitale editie

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant