Afbeelding

Broodjeszaak Maxim gaat dicht

Algemeen

WEESP - Delicatessenzaak Maxim in de Slijkstraat sluit dinsdag de deuren. Max en Carla Dolfin gaan met pensioen en hebben geen opvolger kunnen vinden.

Ruim 38 jaar lang heeft het echtpaar Dolfin de winkel gehad. "We waren net vanuit Amsterdam naar Weesp verhuisd toen we hoorden dat er in de Slijkstraat een winkelpand leegkwam. Er zat toen een wasserette in. Mijn man en ik komen allebei uit een ondernemersgezin en besloten het erop te wagen. Het was vanaf dag één een succes", vertelt Carla Dolfin.

Samen
In het begin runden de twee de winkel samen: Carla beheerde het assortiment en Max deed de financiële administratie. De winkel liep zo goed dat er al snel personele uitbreiding nodig was, zeker ook omdat bedrijven Maxim ontdekten en er lunches gingen bestellen. Met de werknemers werd een fijne band opgebouwd; de meeste bleven er trouw vele jaren werken, wat door veel klanten als erg prettig werd ervaren.

Carla en Max hebben met volle teugen genoten van hun zaak. Carla: "We zorgden er altijd voor dat we bijzondere kwaliteitsproducten in huis hadden. We gingen vaak naar Frankrijk en kwamen dan met de heerlijkste spullen terug. Elke week bedacht ik ook een nieuwe weekspecialiteit, meestal een 'broodje van de week'. Klanten waren altijd benieuwd wat ik nu weer had bedacht."

Pril contact
Sinds vijf jaar vertrouwt het echtpaar het dagelijks reilen en zeilen toe aan het personeel en zorgt zelf alleen nog voor de financiële kant. "Maar op onze leeftijd wil je ook wel eens van de verantwoordelijkheid af. We hadden gehoopt opvolging te vinden, maar dat is helaas niet gelukt. Er is nu op de valreep nog wel contact met een geïnteresseerde, maar dat is nog zo pril en onzeker dat ik daar nu nog niet zo veel over kan zeggen."

 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant