De huidige, verouderde, moskee
De huidige, verouderde, moskee

Islaamtv zamelt geld in voor nieuwe moskee

Algemeen

WEESP - Online televisiezender IslaamTV is een inzameling gestart voor de nieuwe moskee in Weesp. In enkele dagen tijd is er al ruim 100.000 euro opgehaald aan (contant) geld en goud. Het streefbedrag is 150.000 euro, laat de organisatie via onder meer Facebook weten.

Donderdag 18 juni is de Ramadan ingegaan, de vastenmaand die plaatsvindt gedurende de negende maand van de islamitische kalender. Door te vasten tonen moslims hun dankbaarheid aan Allah. Tussen zonsopkomst en zonsondergang eten de deelnemers niet.

Boodschap verspreiden
Tijdens de Ramadan is er ook veel aandacht voor het verspreiden van de boodschap van de Islam. IslaamTV speelt hier op in door gedurende de vastenmaand zoveel mogelijk nieuwe moskeeën in het zadel te helpen. Het eerste project was een moskee in Mönchengladbach in Duitsland.

Benefietavonden Weesp
Vrijdag 26 juni werd er begonnen met de benefietactie voor Weesp. Er zijn inzamelavonden gehouden in de huidige Assoenat Moskee en Partycentrum Yakhlaf. De inzamelingen waren te zien op de onlinezender. Via livestreams werden moslims opgeroepen geld en goud te doneren. Dat kan worden langs gebracht of worden overgemaakt.

Schalen vol goud
De actie loopt storm. Op foto- en videobeelden zijn stapels geld en schalen vol gouden sieraden te zien. Mensen staan in de rij om hun gift te kunnen afstaan. Op een foto is ook te zien hoe iemand 11.000 euro doneert in briefjes van tien. De stapel bankbiljetten is wel 15 centimeter hoog. Met zulke bedragen gaat het hard. De 100.000 euro grens werd maandag bereikt. De actie loopt door tot de 150.000 euro is bereikt, zo laat de organisatie op Facebook weten.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant