Afbeelding

Oppositie bezorgd over financiën museumplan

Algemeen

WEESP - De oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben grote zorgen over de financiële haalbaarheid van de ambitieuze plannen voor het Gemeentemuseum. Zij hebben er geen vertrouwen in.

Woensdag ging een meerderheid (de coalitie) in de raad akkoord met een flinke investering in het Gemeentemuseum. Een deel van die investering moet door het museum worden terugverdiend met meer bezoekers, een museumcafé en een museumwinkel.

Hiaten in financiën
De oppositie juicht de plannen toe, maar vinden dat de financiële onderbouwing grote hiaten vertoont. Zij denken dat alle plannen zo alleen maar een teleurstelling worden. Zij drongen daarom aan op uitstel van het museumplan totdat alle geldbedragen goed zijn doorgerekend. Daar ging de wethouder en de rest van de raad niet in mee: het museumplan gaat gewoon door.

Nieuwe koers
"De komende beleidsperiode gaat het gemeentemuseum een nieuwe koers varen. De publieksbegeleiding van het museum wordt gemoderniseerd, het beheer van de collectie en de museumorganisatie worden geprofessionaliseerd en er komt een actief tentoonstellings- en activiteitenbeleid. De bezoekers van het museum zullen op een interactieve manier meegenomen worden in de geschiedenis van Weesp met haar stadhuis, de industrieën die Weesp destijds tot bloei hebben gebracht en de kunst die Weesp rijk is", zo laat de gemeente weten. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant