Van Bochove hield de druk op de raad.
Van Bochove hield de druk op de raad.

Van Bochove had haast

Algemeen

WEESP - In een recordtempo heeft de gemeenteraad gisteravond veel moeilijke punten behandeld. Burgemeester Van Bochove had duidelijk haast: zo hoeven de raadsleden vanavond niet terug te komen om de vergadering te vervolgen.

"Als u mij excuseert, het is tegen het protocol, maar ik trek mijn jasje even uit", zo begon de burgemeester gisteren de vergadering. Het was tropisch in de raadzaal en de gemeenteraad had, zo vlak voor het reces, een enorm zware agenda voor de boeg. 

Maar door de bijdragen van de politieke partijen te minimaliseren werd een moordend tempo gehaald in de zaal. De voorzittershamer bleef klappen. "U wilt vast morgen in de tuin zitten, ik ook", zo bleef Van Bochove aansporen.  

17 punten
De gemeenteraad wist binnen 3,5 uur 17 punten te behandelen. Waaronder de Laurentiuskerk (aangenomen), schansenplan (aangenomen), museumplan (aangenomen) en de lijst met bezuinigingsideeën (aangenomen). Daarnaast werden tientallen amendementen behandeld en een paar moties doorgenomen. Vijf minuten voordat de raad zou moeten stoppen, was de lijst behandeld.

De burgemeester bedankte iedereen en wenste iedereen een fijne zomer. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant