Afbeelding

Domijn gaat met terrein aan de slag

Algemeen

WEESP - Het bos snoeien, panden opknappen, zonne-energie opwekken en meer contact met de buitenwereld. Dat zijn in een notendop de plannen van Het Domijn, meldt Terts Brinkhoff.

Sinds Irène Lesparres vertrek als voorzitter is Brinkhoff het aanspreekpunt. "Na jaren van getouwtrek zijn wij eindelijk eigenaar van het terrein. Dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Dat betekent dat wij een omslag moeten maken van een vechtcultuur naar een beheercultuur. Daarom hebben we nu voorstellen op papier gezet, waar we zo snel mogelijk mee aan de slag willen."

Zonnepanelen
Sommige plannen zijn al vergevorderd of zelfs in gang gezet. Zo komen er op de daken 2300 zonnepanelen. "Die leveren meer op dan onze eigen behoefte, en zijn dus een rendabele investering."

Samen met Landschap Noord-Holland is een onderhoudsplan gemaakt voor het bos. Dat bestaat onder meer uit het snoeien van bomen en struiken en het aanleggen van natuurpaden. Dit werk wordt in beheer van Landschap Noord-Holland uitgevoerd, die het een 'spannend gebied' noemt.

Ook worden de gebouwen en loodsen aangepakt. Eerst de daken (vanwege de zonnepanelen), daarna de muren en kozijnen.  Wonen op het terrein moet bovendien mogen, vindt de coöperatie. De gemeente Weesp denkt daar anders over, die wil daar juist vanaf.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant