Afbeelding

Noodkreet voor Weesper Wielerronde

Algemeen

WEESP - Als er niet snel een nieuwe organisator voor de Wielerronde Weesp wordt gevonden, komt er volgend jaar geen twaalfde editie van dit sportevenement. Jan de Wee heeft de kar elf jaar getrokken, maar moet dit nu opgeven.

Hij hoopt met heel zijn hart op tijd een opvolger te vinden: "De Wielerronde is zo'n prachtig evenement, dat mag niet verloren gaan".

Ik ben ziek
Jan de Wee zegt het maar zoals het is: "Ik ben terminaal ziek. De kanker zit door heel mijn lijf en de artsen kunnen niets meer voor me doen." Begrijpelijk dat hij de tijd die hem nog rest niet gaat gebruiken voor het in de steigers zetten van de twaalfde wielerronde. Maar hij zou het evenement nog wel graag zelf willen overdragen.

"Dat betekent dat we snel nieuwe mensen moeten vinden. Ikzelf heb niet zoveel tijd meer, maar ook de Wielerronde moet over enkele maanden echt opgestart worden wil je in april alles geregeld hebben." Van de organisatie zijn op dit moment eigenlijk alleen nog Jan van Barneveld en Arno Vos over. 

Niet alleen
Jan de Wee: "Die jongens doen fantastisch werk, maar ze redden het niet alleen. Er moet echt iemand opstaan die mijn rol wil overnemen. Het mooiste zou zijn als meerdere mensen zich melden, dat vermindert voor iedereen de druk."

Lees meer over de noodkreet in het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant