Afbeelding

Meer voor kinderen op S&B-feest

Algemeen

WEESP - Het Sluis-en-bruggenfeest wordt dit jaar nog meer een feest voor groot en klein. Speciaal voor de jongere feestgangers breidt de organisatie het zaterdagprogramma uit met extra kinderactiviteiten, met als hoogtepunt een opblaasbare waterbaan in de Kom.

Het feest gaat op de donderdag al jaren van start met een Wild Water Race. Feestelijk uitgedoste teams moeten zo snel mogelijk een parcours over opblaasbare toestellen afleggen. Dat levert ze vrijwel altijd een nat pak op.

Je ziet de kinderen in het publiek op de kant vaak verlangend kijken: dát zouden ze nou ook wel eens willen! Dit jaar komt er daarom op de zaterdag een juniorvariant van dit waterparcours. Kinderen tussen de 10 en 15 jaar mogen een poging doen om droog over te komen. Maar omdat de organisatie z'n best gaat doen om er een lastige baan van te maken, wordt geadviseerd voor de zekerheid droge kleding en een handdoek mee te nemen.

Leuk
Het belooft die zaterdag sowieso een leuke dag te worden voor kinderen, die ook al lekker vroeg begint. Om 7.00 uur is er een kindervrijmarkt op de Hoogstraat. Voor kinderen tot 15 jaar houdt de AWHB om 10.00 uur een viswedstrijd in de Kom. Om 12.00 uur gaat de Kinderspeelstraat op de Herengracht van start. De Kleintjes kunnen kleien, knutselen en springen op een luchtkussen.

Voor wat grotere kinderen zijn er een klimwand en trampolines. De Kinderspeelstraat blijft tot 20.00 uur staan. De waterbaan is er van 13.00 tot 15.00 uur. Voor het waterparcours hebben kinderen schriftelijk toestemming nodig van een ouder of een verzorger. Dit formulier is nu al te downloaden via sbfeest.nl. Het Sluis-en-bruggenfeest is dit jaar van donderdag 27 t/m zaterdag 29 augustus.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant