Afbeelding

Roeiers roeien naar Sail

Algemeen

WEESP - Het is nog nagenieten van Sail voor de roeiers van Roeivereniging Weesp. Dit weekend gingen zij met zeven boten en 35 deelnemers die kant op.

Er werd naar Amsterdam geroeid vanuit Weesp. Een zware tocht. Op het Amsterdam-Rijnkanaal kregen veel boten water aan boord door de vele plezierjachten die langs kwamen varen. De eerste tussenstop was Willem III, een van de vele roeiverenigingen aan de Amstel. Daar werden de boten gestald voor de nacht.

Zondag
Zondagochtend in alle vroegte verzamelden de Weesper roeiers zich opnieuw bij Willem III om vanaf daar naar Sail te roeien. In totaal driehonderd boten met zo'n duizend roeiers gingen via de Amstel, de Singelgracht en de Nieuwe Vaart langs het Scheepvaartmuseum richting de IJhaven.  

In een kleurige optocht roeiden de deelnemers aan het roeierssaluut langs de tallships. "Het was een indrukwekkend gezicht om de kleine roeiboten te zien naast de enorme zeilschepen, die mede door het prachtige weer in alle glorie lagen te pronken", zo blikken de Weesper roeiers terug. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant