Afbeelding
S&B-blog

De nacht is het moeilijkst

Algemeen

WEESP - Overdag is het allemaal nog wel te doen, maar 's nachts... Paalzitter Ricardo Metz uit Weesp is blij dat zijn eerste nacht erop zit. 

Aanspraak en afleiding vormen de brandstof waarop de paalzitter draait. Overdag is dat er genoeg, maar zelfs tijdens het Sluis-en-bruggenfeest is er 's nachts geen kip op straat. Ricardo en zijn tegenstrevers, Marco uit Wolvega en Janneke uit Lelystad, zijn vastberaden het vol te houden tot zaterdagavond, een totale zit van vijftig uur. 

Een extra verzetje heeft Ricardo aan zijn inzamelingsactie voor het Emma Kinderziekenhuis. Voor de paal staat een collectebus. "Er is al 30 euro binnen", roept hij monter vanaf zijn paal. Als hij wint, doneert hij een deel van het prijzengeld. Maar onze Weesper titelverdediger heeft pittige concurrentie. Janneke heeft als vrachtwagenchauffeur een groot uithoudingsvermogen op een stoel. En Marco heeft het paalzitten ook eerder gedaan. 

"Ik kreeg net een berichtje van vrienden uit Spanje", zegt Ricardo. De paalzitters hebben wifi op hun paal en zijn via hun smartphone online wanneer ze willen. Daardoor zijn hun telefoons wel om de haverklap leeg. Opladen moet gebeuren op de kant. De nacht is dus het moeilijkste, zeker als dan ook nog eens je telefoon leeg is.

Update 
Ricardo Metz moest halverwege opgeven, te veel last van zijn been. Janneke en Marco hielden het de volledige vijftig uur vol en deelden zaterdagavond de pot van duizend euro. 

De zon is op, de paalzitters zitten er monter bij.

Stilte voor de storm. Vandaag begint ook de braderie.

De eerste kraampjes zijn al gevuld.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant