Het Weesper Gezondheidsgebouw.
Het Weesper Gezondheidsgebouw.

Tergooi start verloskundig spreekuur in Weesp

Algemeen

WEESP - Goed nieuws voor zwangeren met een medische indicatie: zij kunnen vanaf volgende week ook in Weesp terecht voor begeleiding en controles. 

Normaal gesproken worden zwangeren begeleid door verloskundigen, zoals de medewerkers van Verloskundigenpraktijk Weesp of huisarts Hans Burggraaff.

Maar als er complicaties zijn of als daar een verhoogde kans op is, wordt er gesproken van een medische indicatie. De verantwoordelijkheid voor de bevalling wordt dan door de verloskundige overgedragen aan een klinisch verloskundige en/of een gynaecoloog. 

Elke maandag
Vanaf 5 oktober gaat ziekenhuis Tergooi in het Weesper Gezondheidsgebouw aan de Van Houtenlaan elke maandagmiddag poliklinisch spreekuur houden tussen 13.30 en 16.30 uur. Dat wordt geleid door zowel een klinisch verloskundige als een gynaecoloog. 

Zoveelste uitbreiding
Met dit spreekuur wil Tergooi zwangeren in Weesp en omgeving toegankelijke en doelmatige zorg dicht bij huis bieden. Het verloskundig spreekuur is de zoveelste uitbreiding van de buitenpoli in Weesp. Er zijn ook al spreekuren cardiologie, dermatologie, geriatrie, gynaecologie, interne geneeskunde, kno, mld, en reumatologie.

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant