Winkelcentrum komt er helemaal anders uit te zien.
Winkelcentrum komt er helemaal anders uit te zien.

Verbouwing winkelcentrum Hogeweij start in voorjaar

Algemeen

WEESP - Maatschap Hogeweij staat in de startblokken om te beginnen met het opknappen van winkelcentrum Hogeweij. "Het heeft al veel te lang geduurd", vindt eigenaar Berry Janmaat. Hij wil in het voorjaar van 2016 aanvangen met de verbouwing.

Alle gevels worden vernieuwd met roodbruine baksteen en de luifels worden vervangen door transparante overkappingen. Ook wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan daken en installaties.

"Een andere in het oog springende verbetering wordt de nieuwe entree", licht Janmaat de plannen toe. Aan de kant van de Amstellandlaan moet een zes meter hoge doorgang komen. Janmaat: "Zodat meteen duidelijk is: hier moet u zijn voor uw boodschappen." Bijkomend voordeel van de nieuwe entree is volgens hem dat ook de binnenplaats er ruimer en lichter van wordt. Tezamen met wat groen en fraai meubilair moet de binnenruimte een fijne plek worden om te vertoeven.


Winkelcentrum blijft open
De omgevingsvergunning is aangevraagd en Buro van der Goes Architecten is bezig met het uitwerken van de tekeningen. Het doel is om medio april met de verbouwing te starten. Janmaat: "Het winkelcentrum blijft ondertussen gewoon open. Dat is een eis die we stellen in de aanbestedingsprocedure voor het vinden van de meest geschikte aannemer. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd."

Eind 2016 moet het werk klaar zijn. Dit tijdspad heeft deels te maken met subsidie. Janmaat: "Enerzijds pakken we nu door omdat het allemaal al veel te lang heeft geduurd. Anderzijds is het ook zo dat we een subsidie mislopen als de revitalisering van het winkelcentrum niet in 2016 wordt afgerond. En het niet benutten van subsidie is natuurlijk zonde."

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant