Afbeelding

Mevrouw Van Bruggen voelt zich soms alleen

Algemeen

WEESP - Mevrouw Van Bruggen (87) komt er eerlijk voor uit. Zij voelt zich soms alleen, zeker sinds het overlijden van haar man. Ze vertelt deze week in het WeesperNieuws.

Om daar meteen aan toe te voegen: "Maar ik hóéf niet alleen te zijn. Ik woon sinds een jaar in De Wintertuin en zou zo naar beneden kunnen lopen voor een potje rummikub. Of ik zou een van mijn dochters kunnen bellen." Waarom doet ze dat dan niet? "Ik wil anderen hier niet mee lastigvallen. Ouder worden valt niet mee. Je kunt steeds minder en mensen om je heen vallen weg. Maar daar doe je niets aan, je moet doorgaan. Iedereen krijgt hiermee te maken."

Te zwaar
Mevrouw Van Bruggen heeft jaren voor haar man gezorgd, die aan hartfalen en deliria leed. Het echtpaar woonde toen nog in Muiden. "Ook al ging mijn man steeds vaker naar de dagopvang, het werd gewoon te zwaar. Uiteindelijk kon hij in Oversingel terecht. Om dichtbij te zijn, ben ik toen naar De Wintertuin verhuisd. Daar heb ik het in het begin verschrikkelijk moeilijk mee gehad. Ik droomde elke nacht van Muiden."

Het was vorige week de Week tegen de Eenzaamheid. 

Lees het hele verhaal in het WeesperNieuws

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant