Afbeelding

Vijf locaties waar geen zand gelost kan worden

Algemeen

WEESP - Zeker vijf opties zijn door de projectontwikkelaars van de Bloemendalerpolder onderzocht om het benodigde zand te lossen. Allemaal bleken ze ongeschikt, zo bleek tijdens een informatieavond deze week.

  • Spoorbrug
    Er is gekeken of het zand gelost kon worden ten noorden van de Leeuwenveldseweg, maar dat wilde Rijkswaterstaat niet hebben omdat dit te dicht bij de spoorbrug is.
  • Noorderlijker
    Er is vervolgens gekeken of dit iets noordelijkers kon, ter hoogte van de voormalige eendenkooi. Maar dat wilde de Gasunie niet omdat de vrachtwagens dan over een grote gasleiding in de polder moeten rijden. En ook Rijkswaterstaat was het er niet mee eens omdat de schepen dan in een flauwe bocht in het Amsterdam-Rijnkanaal moeten aanleggen.
  • Pijpleiding
    Vervolgens is er gekeken naar een pijpleiding voor het opspuiten van zand, maar dat is met deze hoeveelheid (300.000 m3) te duur, zo zeggen de ontwikkelaars. 
  • Vecht
    En ook lossen aan de Vecht is onderzocht, maar dan moeten er kleinere schepen worden ingezet en wordt er veel last van de pleziervaart verwacht.
  • Maxis
    Lossen bij de Maxis viel af omdat het te ver weg is en de vrachtwagens dan helemaal via de Maxisweg en de Korte Muiderweg moeten rijden.


 

Een optie over
Daarom bleef er maar een optie over: en dat was lossen bij de waterzuivering en dan met vrachtwagens over bedrijventerrein Noord. Dit tot woede van de bedrijven daar, die grote overlast vrezen van de circa 140 vrachtwagens die straks per dag langs hun deur denderen. 

Afbeelding

Mis niks, lees alles!

Wil je ons steunen en al onze artikelen lezen?
Kies hier je abonnement.

Uit de krant